Swedish Alpine Ultra®

UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc ®)

2016-01-16

Den 13 januari 2016 meddelades resultatet av dragningen för deltagande till de olika ultraloppen.

Det måste ha varit spännande för alla som anmält sig för att få en startplats.

Man konstatera att ultra-trail lopp är populärt i världen.

 

Jag sökte på UTMB ® hemsida för att se hur många som anmält sig till de olika loppen 2016. Kunde inte hitta någon sammanfattande uppgift. Däremot kunde man se hur många som anmält sig från varje land. Gjorde ett försök men gav upp. Det skulle ta lång tid att räkna alla namnen för varje land. Nöjde mig med att kolla hur många länder som hade anmälda löpare. Fick det till 80 länder. Kollade några länder såsom Tyskland som hade 131 anmälda till UTMB ® varav 43 fick en plats. Kina hade 177 varav 96 fått en plats. Räknade inte loppen CCC ®, TDS ® och OCC.

 

Det är tufft att få en startplats. För att få anmäla sig måste man skrapa ihop kvalificeringspoäng. Har man fått ihop dessa och anmält sig så sker sedan en lottning bland de anmälda då antalet deltagare i varje lopp har ett tak. Titta man på Tysklands och Kinas siffror så är det ca 50 % av de anmälda som får en plats.

 

Titta man på den svenska lista ser man att till UTMB ® var det 39 anmälda och 20 fick en plats. Något bättre var det på CCC ®, 34 anmälda och 26 fick en plats. För TDS ® och OCC var det 12 anmälda och 11 fick en plats respektive 17 anmälda och 8 fick en plats på OCC.

 

Det är glädjande att det finns 9 anmälda till de olika loppen som kommer att deltaga i Swedish Alpine Ultra 16 juli 2016. Mindre glädjande för de 4 som inte hade tur i lottningen. Det är 4 som springer CCC ® och 1 tar sig an UTMB ®. 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden