Swedish Alpine Ultra®

Kvalificeringstävlingar till Ultra-Trail du Mont-Blanc ®

2014-03-06

Fick ett mail från Ultra-Trail du Mont-Blanc® angående kvalificerande tävlingar för The North Face ® Ultra-Trail du Mont-Blanc ®. De nämnde att Swedish Alpine Ultra är med i den lista över kvalificerade tävlingar. Denna lista har mer än 1400 tävlingar i 80 länder världen över och växer snabbat för varje år.

Detta visar med all tydlighet vilket intresse det finns att deltaga i ultralopp.

I mailet sägs också att Ultra-Trail du Mont-Blanc ® själva har gjort bedömningen om vilken kvalificeringspoäng olika lopp ska få. Man menar att den information man fått inte alltid varit tillräckligt exakt och tillförlitlig. Dessutom har poängsystemet används av andra organisationer som söker lösningar för att begränsa antalet ansökningar om registrering och/eller se till att löparen har en viss erfarenhet.

För att lösa detta har Ultra-Trail du Mont-Blanc ® varit i kontakt med ITRA (International Trail Running Associaton) som är beredd att stödja Ultra-Trail du Mont-Blanc ®. Detta innebär att ansökan om ackreditering av lopp som kvallopp för Ultra-Trail du Mont-Blanc ® nu kommer att omfattas av en förhandsbedömning av ITRA

Swedish Alpine Ultra kommer därför snart få ett mail från ITRA där de kommer att ange det förfarande som skall utföras.

I praktiken, för tävlingar som äger rum under 2014 behöver inget göras om tävlingen finns med på Ultra-Trail du Mont-Blanc ® lista över kvalificerande tävlingar. Vilken Swedish Alpine Ultra gör.

För alla tävlingar som äger rum under 2015 och framåt kommer ansökan att göras enligt det nya förfarandet. 

Antal kommentarer: 2

2014-03-06 17:12:03 - Franklin Wood, adventureracers@hotmail.com

Det är bra att veta. Tack att du håller dig uppdaterat på alla nya information.

Två frågor:
1. Innebär det att alla tävlingar under 2014 som är med på UTMB listan räcker för 2015 UTMB? Denna lista på UTMB är för 2015 kvalificering.

2. När tror du att det kommer ett svar från IRA angående tävlingar som kvalificera i 2015 för UTMB 2016 och vidare?

2014-03-06 18:18:05

Hej Franklin. Jag tolkar det så att de lopp som nu har blivit godkända gäller även för 2015. Men jag får se när jag får mailet från ITRA
Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden