Swedish Alpine Ultra®

”Att springa eller inte springa”, det är frågan.

Roland Forsroland.fors@yahoo.se www.rolandfors.se

”Att springa eller inte springa”, det är frågan.

Först måste jag tacka min namne och tillika arrangör av Swedish Alpine Ultra för att jag som en av de tre som anmälde sig sist med bara några minuters mellanrum, fick en startplats. Tack Roland!

Det är min stora förhoppning och mål för 2018 att jag ska stå där på startlinjen i Nikkaulokta den 14 juli, på Frankrikes nationaldag. Hur realistiskt det är vet jag inte i dag men att realism a la Roland Fors skiljer sig något från betydelsen i Svenska Akademiens Ordlista det vet jag "skratt". Så jag kommer att göra allt jag kan och hoppas på att min småländska envishet, kämpaglöd, målmedvetenhet och fysiska status rent medicinskt då ska ”ge råg i ryggen”

Hur som helst så räds jag inte distansen för jag har tidigare sprungit längre än så. Jag räds inte heller underlaget för jag har varit i trakterna några gånger och vandrat och vet hur långsamt det kan gå och hur jobbigt det kan vara att hitta plats för fötterna mellan alla stenar. Jag räds mer att komma ur kurs så att fjällräddningens resurser måste användas på en gammal gubbe och att jag i stället för att komma springande in i mål i Abisko kommer flygande dit i helikopter "skratt".

Men mest måste jag ju förstås ändå vara orolig för att min rehab efter en tumöroperation i ryggraden den 29 aug och mina två diagnostiserade diskbråck kommer att sätta käppar i hjulet för mig och glädja någon på reservlistan och försätta mig i depression. ”Den enes bröd den andres död”, ni vet!

Så om någon på reservlistan vill (ja självfallet andra också) så får ni gärna följa min kamp för att kunna springa långt igen i bloggen www.kampen.rolandfors.se Just nu den 6 okt förs kampen bara gående och med blandat resultat men enligt läkare så ska jag få börja springa lite igen vid årsskiftet och då har jag ju ett halvår på mig. Så hoppas, hoppas vi ses!

 

 
 

 

Några reflexioner kring 2016 års upplaga av Swedish Alpine Ultra

 

Det har varit mycket kul och inspirerande att läsa deltagarnas berättelse och kommentarer på Facebook.

 

Jag måste erkänna att jag är mycket stolt att kunna arrangera Swedish Alpine Ultra och få träffa Er kvinnor och män eller som jag egentligen vill kalla Er (tjejer och killar). Att springa 107 km i, antingen snö eJller mycket vatten och ändå visar en stolthet att ha kommit till Abisko. Några kämpar att komma först i mål och kunna slå den snabbaste tiden. Men detta lopp med de olika förutsättningar kan man inte fokusera på vilken tid det blir. Förra året var det mycket snö vilket kunde påverka tiden. I år var det mycket vatten, lera och hala stenar. Reflexioner från de som sprang förra året så var det lättare med snö än årets underlag. Undrar vilken tid det kan blir om vädret är det perfekta, ingen snö, torrt och härlig temperatur????

 

Jag beundrar Er att genomföra Swedish Alpine Ultra utan att avskräckas av vad som kan hända under loppet. Att blir fast ca 4 km från mål av en översvämmad jokk. Eller mitt i alla besvärligheter får frågan - vill du gifta dig med mig – Sanna och Karl-Johan. Jag svarade Sanna, då blir det bröllop i Kapellet i Nikkaluokta före starten av 2017 års upplaga. Det vore häftigt och bröllopsmiddag i Abisko vid målgång.

 

Just nu är det ju OS. Då jag befinner mig på vårt fritids/lantställe där jag inte kan se TV 3 eller 10. Blir det bara radio. Men var är många av dessa idrottsgrenar mot ett ultralopp?.

 

ITRA har en målsättning att blir medlem i IOK och därigenom kunna genomföra ett ultralopp 100 miles vid kommande OS. Det skulle vara häftigt. Att de tuffaste idrottstjejerna och killarna får visa upp sig.

 

Jag ser fram mot nästa års Swedish Alpine Ultra. Att hoppas eller förutse vädret och förutsättningarna ligger på högre makter som jag inte kan påverka.

 

Jag vill tacka alla löpare - samt anhörig, funktionärer som bidrog med att hjälpa

mig -.

 

Vi ses nästa år.

 

Roland

 

Ett inlägg från Lina Nyman

Jag sprang ett lopp i Kina i lördags, Asia Trail Master series 62 km / 3880 hm. Längs vägen träffade jag en svensk kille och vi sprang stora delar av loppet ihop. Efter loppet frågar han om jag ska springa något lopp mer framöver. Jag svara SAU107K och han säger att han sprang det förra året! Det visar sig att Pal Andersson och jag sprungit ihop nästan i 8 timmar innan vi kom på detta! Roligt sammanträffande. Jag skickar lite fina bilder från loppet.

 

 

 

 

TEC 100 miles run

I helgen genomfördes 2016 års upplaga av TEC 100 miles run i Täby. Ni som inte vet så består TEC av tre olika distanser. 50 miles (damer, herrar och ett som går på natten). 100 miles för damer och herrar och det tuffaste 200 miles för damer och herrar. I år var det ingen dam som detog. Man springer ett varv på 11,5 km. Så 200 mileslöparna gör det 28 gånger. 200 mileslöparna startade kl 10,00 på fredag morgon 15/4 och 50 och 100 mileslöparna på lördag morgon 10,00. Jag åkte till Täby på fredag för att titta på löparna och det samma på lördag. Det var spännande att följa löparna när de kom till varvmålet där man kunde följa deras varvresultat och km-tid. Det var lika spännande att hemma följa löparna via Jogg:s hemsida över liveresultatet för TEC. 

Av de startande löparna var det 5 löpare anmälda som ska deltaga i Swedish Alpine Ultra 16 juli. 

Och hur gick det för dessa löparen: Jo, var tror ni?

Två deltog i 50 miles:

Marcus Eriksson, kom 9:a på tiden 8.53.05

Annelie Olausson, sprang 50 miles natt. Tyvärr så bröt Annelie loppet efter 46 km.

Två deltog i 100 miles:

Susanne Lorinder, Susanne vann på en tid av 20,23,49. Vilken bra tid. Tiden var den 10 om man slår ihop damer och herrar. 

Jonas Johansson, Jonas vann på 16,03,04.

Susanne och Jonas låg länge som två:a i sina lopp men "spurtade" sedan till segrar.

 

200 miles, där deltog Sten Orsvärn. Sten vann på tiden 39,23,02. Detta var ett rekord på 200 miles i TEC. 

Kan ni tänker er detta: Tre av segrarna kommer att deltaga i Swedish Alpine Ultra i år. Det kommer att blir ett tufft lopp mot de andra bra löparna som ställer upp både på damsidan som herrsidan. 

 

I detta läge är det med stor glädje att vara arrangör av Swedish Alpine Ultra. 

Den 17 juli får vi svar vem som klarat utmaningen bäst.

 

Vill också nämna att Jorma Ojatkangas kunde inte ställa upp pga en fotskada.

En annan 100 mileslöpare som deltog var Andres Sharp, som 2014 deltog i Swedish Alpine Ultra. Anders tid blev 26,21,31. 

Om någon titta på SVT 1 i dag, 17,25, och programmet "Hundspann genom fjällen". Anders var en av de 28 deltagarna. Detta är en serie på 3 avsnitt. 

 

UTMB (Ultra-Trail du Mont-Blanc ®)

Den 13 januari 2016 meddelades resultatet av dragningen för deltagande till de olika ultraloppen.

Det måste ha varit spännande för alla som anmält sig för att få en startplats.

Man konstatera att ultra-trail lopp är populärt i världen.

 

Jag sökte på UTMB ® hemsida för att se hur många som anmält sig till de olika loppen 2016. Kunde inte hitta någon sammanfattande uppgift. Däremot kunde man se hur många som anmält sig från varje land. Gjorde ett försök men gav upp. Det skulle ta lång tid att räkna alla namnen för varje land. Nöjde mig med att kolla hur många länder som hade anmälda löpare. Fick det till 80 länder. Kollade några länder såsom Tyskland som hade 131 anmälda till UTMB ® varav 43 fick en plats. Kina hade 177 varav 96 fått en plats. Räknade inte loppen CCC ®, TDS ® och OCC.

 

Det är tufft att få en startplats. För att få anmäla sig måste man skrapa ihop kvalificeringspoäng. Har man fått ihop dessa och anmält sig så sker sedan en lottning bland de anmälda då antalet deltagare i varje lopp har ett tak. Titta man på Tysklands och Kinas siffror så är det ca 50 % av de anmälda som får en plats.

 

Titta man på den svenska lista ser man att till UTMB ® var det 39 anmälda och 20 fick en plats. Något bättre var det på CCC ®, 34 anmälda och 26 fick en plats. För TDS ® och OCC var det 12 anmälda och 11 fick en plats respektive 17 anmälda och 8 fick en plats på OCC.

 

Det är glädjande att det finns 9 anmälda till de olika loppen som kommer att deltaga i Swedish Alpine Ultra 16 juli 2016. Mindre glädjande för de 4 som inte hade tur i lottningen. Det är 4 som springer CCC ® och 1 tar sig an UTMB ®. 

 

Antal besökare

Ett litet kuriosas. Sedan starten, 2011, av Swedish Alpine Ultras hemsida har den i dag 4 oktober 2015 besökts av 40014. 

Lite mer än en månad sedan målgången av 2014 års upplaga av Swedish Alpine Ultra

Lite mer än en månad sedan målgången av fjärde upplagan av Swedish Alpina Ultra. Planeringen inför nästa års upplaga pågår för fullt. Bokningen av boendet för deltagarna är gjort både i Nikkaluokta och Abisko.

 

Årets Swedish Alpine Ultra genomfördes i strålande väder med midnattssol för första gången. Sommarvädret 2014 har i de trakter jag vistats (Sörmland vid sjön Båven) varit lite över det vanliga, mycket varm. Runt 30 gr nästan varje dag och ca 25 gr i badvattnet. Just nu 7 augusti något svalare, ca 25 gr och lika var i badvattnet.

 

Man får hoppas att nästa års upplaga får samma fina väder, sol och midnattssol.

 

Årets upplaga av Swedish Alpine Ultra med över 30 startande var för mig en häftig upplevelse. Min målsättning med detta lopp är att det ska vara fritt från kommersiella inslag. Det är löparna som ska vara i fokus. Detta oavsett hur snabbt man springer. Jag anser att det är samma bedrift att göra dessa 107 km på lite över 13 timmar som dubbelt upp. Det är mot sina egna mål som man tävla. Detta belyses av några av årets deltagare i sin anmälan till 2015, att slå sin tid från 2014.

 

Sten Orsvärn berörde detta i sin berättelse. På tal av om berättelser, jag skulle vara intresserad av att fler av deltagarna av årets Swedish Alpine Ultra gjorde en liten berättelse om sina upplevelse och synpunkter på loppet. Detta dels för min egen del i vad jag bör uppmärksamma men framför allt för de ultralöpare som fundera på att anmäla sig till 2015. Det är era berättelser som ger inspiration att deltaga eller att inte tycka det är intressant.

 

Intresset för Swedish Alpine Ultra kan bla utläsas av antalet medlemmar på Facebook. Sedan juni 2014 fram till nu har antalet ökat med ca 50 till 180. Dessa nya medlemmar är säkert mycket intresserad av er upplevelse av loppet.

 

Ett annat mått är antalet besökare på hemsidan, sedan starten 2011 har tills i dag 26286 besökt hemsidan. 2350 har besökt sidan sedan 1 juli fram till 7 augusti.

 

Fram till dags datum har 8 löpare registrerats på hemsidan. Fler har anmälts sig, men som framgår på hemsidan så sätts anmälans namn upp först när avgiften betalats.

 

 

Fjärde upplagen av Swedish Alpine Ultra®

Fjärde upplagen av Swedish Alpine Ultra®är nu genomförd. Till årets upplaga kom 31 startande. Maxtaket var 40, men under juni skedde avbokningar dels på grund av skada och att tre från Etiopien inte fick visum, mycket på grund av att ambassaden i Etiopien bedömde att de anmälda deltagarna hade andra intressen än att deltaga i loppet.

 

I jämförelse med tidigare år och framför allt 2013 med 5 deltagare var 31 något stort för mig. Hur skulle jag klara detta. Logistiken i boendet och transport av utrustning till Abisko.

 

Nu hade jag lite otur när det gällde boende i Nikkaluokta. De stugor som jag hade tänkt mig var när jag gjorde en förfrågan redan uppbokade att ett gäng ungdomar som skulle konfirmeras. Men Anna Sarri ordande detta med att boka upp stugorna som de boende i byn har. Med lite strul och feltolkningar så löste det sig till slut och alla fick en sovplats om än på en madrass på golvet.

 

De sista veckorna eller kanske månaden så kollade jag vädret i området. Inte för prognosen sträckte sig så långt utan för att se vilken säkerhet man gjorde sina prognoser. Det fanns den norska, svenska och finska. Många dagar jag studerade prognoserna var det stora skillnader mellan den norska och SMHI. Vid ett tillfälle sa Norge sol varm och inget regn och SMHI mulet, regn och kallt.

 

Jag åkte upp till Kiruna 1 juli och kollen kvällen innan visade något så samstämmiga prognoser till startdagen 5 juli. Mulet på morgonen, inget regn samt olika temperaturer angående hur varmt det skulle vara. Detta kändes bra. Tidigare år har vädret varit till mestadels mulet och regna. Någon midnattssol har inte visat sig.

 

Min planering var att vandra från Nikkaluokta till Abisko, dels att senast jag gjorde sträckan var 2011, dels att prata lite med stugvärdarna att runt 30 löpare kommer att passerar dem samt tacka dem för förra årets vänliga bemötande.

 

Nu blev det inte så, har varit förkyld med en ganska besvärlig hosta sedan sluten av maj. Men den senaste veckan innan jag åkte upp kände jag mig bättre och inställningen var att göra sträckan.

 

Kom till Kiruna, hämtade ut hyrbilen och åkte till Nikkaluokta. Då vädret var fint och varmt bestämde jag mig att starta med en gång och äta i Kebb. Kom iväg 15,00, De första 6 km till Kaffekåtan gick bra. De flesta stenarna var borta. Chansade på att komma till Kaffekåtan för att få en renburgare. Men de stängde 16,00 och jag kom ca 20 minuter senare. Blev bjuden på en kopp kaffe och fortsatte mot Kebb. Efter ca 1,5 mil kände jag att kroppen inte hade samma inställning som jag att göra denna vandring. Under min förkylningstid har jag inte tränat något och det var väl det som kroppen protesterade över.

 

Tog då beslutet att inte vandra till Abisko. Övernattade i Kebb. Åt en god middag och försökte sova i den varma midnattssolen. På tisdagen gjorde jag ändå några km mot Singi mycket för att se hur vägen var och om det var mycket vatten vid några övergångsställen. Det såg bra ut, lite snö fanns på några ställen. Men Jonathan som gjorde sträckan från Abisko inf om att det fanns mycket snö på sina ställen.

 

På hemfärden till Nikkaluokta stannade jag till vid Kaffekåtan och fick min renburgare. Har ätit den nästan varje år sedan 2006.

 

Under torsdagen kom några deltagare, bla Detlev. Vi delade en stuga och hade mycket att prata om. Jonathan kom också men tältade. På fredagen kom de de övriga löparna. Några hämtade jag vid flygplatsen då sista bussen till Nikkaluokta gått.

 

Det blev pussel att hitta och få plats till att i de olika stugorna, men det löste sig till slut. Vi åt en gemensam middag. Jag ville ha ett lite informationsmöte med alla. Då konfirmationsungdomarna använde den lokal som jag tänkt så fick vi använda kapellet (kyrkan i byn). Det var lite häftigt att stå där som en präst och prata med deltagarna. Sedan blev det läggdags.

 

Kl 08,00 på lördag åt vi frukost tillsammans och 09,00 gick starten. Det var mulet men inget regn och jag tror innan löparna kom till Kebb sken solen.

 

Jag hade att packa in 31 löpares + min eget bagage i en Volvo V70. Det var ett pussel. Till slut hade jag allt bagage i bilen. Fullt i framsätet, fullt i baksätet och i bagageutrymmet. En löpares bagage till hade inte fått rum. Lite kuriosa, när jag åkte iväg så började det att tjuta i bilen och texten i instrumentbrädan talade om att passageraren inte hade säkerhetsbältet på. Fick koppla på detta runt väskorna. Då kom det upp att passagerarna inte hade bälte på bak. Men här tjöt det inte utan texten stod där bara.

 

Ca 16 mils bilresa till Abisko och där nästa jobb, att sortera ut väskorna i de stugor som jag bet alla att ange det nummer som gett dem. Nu låg ju inte väskor och ryggsäckar i bilen efter dessa nummer så det blev ett bärande av mer eller mindre tunga väskor och ryggsäckar till de olika stugorna. När detta var klart åkte jag till Abisko Östra för att handla lite dricka och chips att placera i stugorna.

 

När jag åkte hem upptäckte jag att jag fått ett röstmeddelande. Ringde upp och det Jonas som meddelade att han brutit efter att fått en stukning av foten efter ca 3 km. Jag skulle ringa Margareta i Nikkaluokta och fick besked att Jonas tagit bussen till Kiruna. Ringde honom och då hade han täckning på sin telefon och fick besked att han väntade på bussen till Abisko och skulle var där 16.30.

 

Jag måste säga att jag lider med dem som skada sig i ett lopp, men tack vare detta så räddade Jonas mig. Jag hade inte tänkt så mycket på den biten, att ta emot löparna registrera deras tid och visa dem till sovplatsen. Där hjälpte Jonas mig. Tack Jonas.

 

Jonas, jag tillsammans med Frederics fru och barn satt i solen vid Abisko och gissade när första löparen skulle komma, var det 8,9 eller 10. Då ringde Sten att han och Tobias var på ingång och efter 13.27.56 kom de tillsammans, det blev två vinnare.

 

Med tiden 14.36,23 kom Lina. Vilken tid helt fantastisk. Lina slog förra årets segertid.

 

Jag har sagt att jag i detta lopp inte redovisa separat resultattider för män och kvinnor. Anledning, i ett ultralopp hävdar jag att skillnaden i uthållighet mellan män och kvinnor är liten, detta bevisade Lina. I resultatlistan ser man ju på namnen vilka som är kvinnor och män om man nu vill göra någon jämförelse.



Sist, om jag nu ska göra denna värdring, kom Camilla, Svetlana och Margareta.

 

Det blev ett långt dygn för mig. Från 07.00 på lördag till 22.00 på söndag, 39 timmar. Det är jobbigare att sitta inaktiv som det blev långa tider under natten än att vandra under samma tid. Men jag klaga inte, det var en helt underbar natt i midnattssolen. Det kom ju också in trötta men lyckliga löpare och det inspirerade mig.

Jag måste erkänna att jag känner mig lite stolt och samtidigt lycklig att genomförandet av detta lopp med 31 startande löpare och att allt, förutom några små struligheter, gick bra.



Det glädjer mig att få så mycket positiv respons på loppet och dess genomförande. Det fanns löpare som inte varit så långt upp i Sverige, läs Stens härliga berättelse här på hemsidan. Frederic som gjorde en jämförelse av franska alperna och sträckan Nikkaluokta och Abisko. I Frankrike är det mer som han sa, turistiskt.



Nu börjar planeringen inför nästa års Swedish Alpine Ultra. 2015 går starten 11 juli. Mycket av planering blir att få en bättre logistik vad gäller boendet och transporten av bagaget. Sedan får vi hoppas att det blir samma finna väder som i år.

Har själv inte så många bilder att redovisa. Men Sten och andra har på Facebooksidan redovisat många härliga bilder. Andra har mailat mig sina bilder Dessa + mina egna kommer jag att lägga in på hemsidan under bildgalleriet 2014.





 

 

 

 

 

 

34 anmälda

När det är knappt 2 veckor kvar till starten av det 4:e Swedish Alpine Ultra är det 34 anmälda löpare. Detta efter att de 3 löparna från Etiopien inte fick visum till Sverige. Enligt Svenska Ambassaden bedömdes att de tre löparnas anmälan inte var helt seriöst vad avser att deltaga i loppet.

Vädret??? Har tittat på 4 olika väderprognoser. Just nu är det kallt och snö förekommer i Nikkaluokta, Tarfala och Abisko.

Men nästa vecka spås ett varmare väder med lite regn men inte i alla väderprognoserna. Vilken man ska tror på är en svårt uppgift. Men runt 15 gr på dagen och runt 9 på natten spår man. Nu är två veckors prognos ganska osäker, har följt prognoserna den senaste veckan och de ändras varje dag. Så jag uppmanar er alla att titta på väderprognosen innan ni åker upp, på hemsidan under väder. Tidigare år har den norska prognosen varit mest tillförlitligt. 

Något annan, jag har gjort en beställning av tävlingströjan och har nu 20 tröjor i M, 7 i L och 3 i XL. Är ni intresserad att köpa en (150:--) meddela mig så jag tar med mig ett antal tröjor.

Diskussionen om vilken ryggsäck man ska ha, vattenflaskor och mat och annan utrustning är alltid en intressant diskussion. Var och en gör sin egen bedöming. 

 

31 anmälda, problem

Till årets upplaga av Swedish Alpine Ultra har till dags dato 31 anmälts sig. Detta är fler än vad jag förväntat mig. Det glädjer mig att så många vill göra denna utmaning. Detta har blivit ett litet problem. I deltagaravgiften ingår i år ett boende i Nikkaluokta och vid målgång i Abisko. Nu har det blivit ett litet problem med att få tillräckligt med sovplatser i Nikkaluokta. Det har visat sig att under samma helg 4-5 juli har ett konfimationsläger lagt beslag på nästan samtliga stugor. Man jobbar nu i Nikkaluokta med att boka upp privata stugor av boende i byn. Hur många man lyckas med vet jag för närvarande inte. I Abisko har jag bokad 5, 6-bäddsstugor.

Alla ännu inte betalt deltagaravgiften. Fram till jag vet om alla som anmäler sig kommer, betala sin avgift senast 30 april så kommer de som nu anmäler sig att sättas på en väntelista.   

 

 

Kvalificeringstävlingar till Ultra-Trail du Mont-Blanc ®

Fick ett mail från Ultra-Trail du Mont-Blanc® angående kvalificerande tävlingar för The North Face ® Ultra-Trail du Mont-Blanc ®. De nämnde att Swedish Alpine Ultra är med i den lista över kvalificerade tävlingar. Denna lista har mer än 1400 tävlingar i 80 länder världen över och växer snabbat för varje år.

Detta visar med all tydlighet vilket intresse det finns att deltaga i ultralopp.

I mailet sägs också att Ultra-Trail du Mont-Blanc ® själva har gjort bedömningen om vilken kvalificeringspoäng olika lopp ska få. Man menar att den information man fått inte alltid varit tillräckligt exakt och tillförlitlig. Dessutom har poängsystemet används av andra organisationer som söker lösningar för att begränsa antalet ansökningar om registrering och/eller se till att löparen har en viss erfarenhet.

För att lösa detta har Ultra-Trail du Mont-Blanc ® varit i kontakt med ITRA (International Trail Running Associaton) som är beredd att stödja Ultra-Trail du Mont-Blanc ®. Detta innebär att ansökan om ackreditering av lopp som kvallopp för Ultra-Trail du Mont-Blanc ® nu kommer att omfattas av en förhandsbedömning av ITRA

Swedish Alpine Ultra kommer därför snart få ett mail från ITRA där de kommer att ange det förfarande som skall utföras.

I praktiken, för tävlingar som äger rum under 2014 behöver inget göras om tävlingen finns med på Ultra-Trail du Mont-Blanc ® lista över kvalificerande tävlingar. Vilken Swedish Alpine Ultra gör.

För alla tävlingar som äger rum under 2015 och framåt kommer ansökan att göras enligt det nya förfarandet. 

Linas träning i Kina

"Gott nytt år, äntligen är 2014 här så Swedish Alpine Ultra ligger synligt i kalendern! Efter att sprungit sträckan på 2-3 dagar både 2011 och 2012, men inte 2013 så längtar jag tillbaka till fjällen och stigarna. Att försöka göra sträckan på en dag är en utmaning som jag ser fram emot tillsammans med lagom många andra löpare. Efter anmälan har jag fått upp ögonen för vilka bergsområden som finns inom en radie på 2-3 timmars bilresa därifrån jag bor, för att komma ut under helgerna, och jag har hittat både Chongli som ligger på 2000 meters höjd och som har ansökt om vinter OS 2020 och Mentougou som också anordnar 100KM traillopp på sommaren. Vintern har helt plötsligt blivit mindre mörk och kall, -20 C sol och snö är ju underbart om man får vara uppe längs bergsstigar tillsammans med vänner en helg! Jag har tur som har kinesiska vänner som också gillar att åka iväg och vara ute och springa 5-6 timmar trots att de inte har något specifikt lopp att träna inför. Tempot är lugnt, jag tror inför Swedish Alpine Ultra gäller det att lära kroppen att gilla att vara ute helt enkelt. Bara 6 månader kvar nu till svensk sommar i fjällen"

 

Många hälsningar Lina, 

Vad händer 2014

Hittills har 12 anmält sig till årets upplaga av Swedish Alpine Ultra®. Några har meddelat sitt intresse att deltaga men väntar lite med anmälan. Stort intresse har visats med anledning av att loppet utgör ett kvalificeringslopp till Ultra-Trail du Mont-Blanc®.

Har sett att två tidigare deltagare i Swedish Alpine Ultra® har anmält sig till UTMB ® nämligen Franklin Wood och Niklas Grip, hoppas att de har tur vid dragningen den 15 januari.

 

Jag kommer att åka till UTMB ® dock inte för att deltaga utan vara där och följa de olika aktiviteterna som kommer att finnas där. Lyckades få ett hotellrum, de flesta hotellen jag sökte på var fullbokade. Åker ner den 27 augusti. Tanken är också att ge sig upp i bergen och vandra lite.

 

Men först blir det att genomföra Swedish Alpine Ultra® den 5 juli på ett förhoppningsvis bra sätt för deltagarna.

Förberedelse, träning och tankar inför 2014 års upplaga av Swedish Alpine Ultra®

 

Under denna rubrik kan du som anmält sig till 2014 års upplaga av Swedish Alpine Ultra berätta om dina förberedelser, träning och tankar inför loppet.

Skriv under kommentarer och ange namn.

Ändring av sträcklängd

Ultra-Trail du Mont-Blanc® har mätt sträckan efter den GPS-karta jag sände till dem. De kom fram till att sträckan är 107 km. Därför ändras sträcklängden till 107 km inför 2014 års upplaga av Swedish Alpine Ultra®

Ultra-Trail du Mont-Blanc®"

Den 10 juli fick jag en förfrågan från Ultra-Trail du Mont-Blanc® om jag var intreserad av att Swedish Alpine Ultra®  kunde vara ett kvalificeringslopp. Om i så fall så skulle jag svara på en massa frågor kring 

Swedish Alpine Ultra®. Fick hjälp av deltagarna vid årets Swedish Alpine Ultra®

Bl a ville de ha en en GPS-karta. Lyckades bifoga min sparade GPS-karta över sträckan från Nikkaluokta till Abisko. Var i kontakt med dem vid flera tillfällen via mail. Så nu är det klart 

Swedish Alpine Ultra®  blir ett kvalificeringslopp som ger 3 poäng. 

Hoppas att det blir några som tar denna möjlighet att få poäng för att kunna anmäla sig till 2014 års Ultra-Trail du Mont-Blanc®.

 

 

Anmälningsavgiften 2014

Under anmälan finns nu uppgift om anmälningsavgiften för 2014. Den är för 2014, 900:--. Bakgrunden är efter erfarenheten av årets lopp. I år bokade jag en storstuga med 3 rum och 6 bäddar. Detta fungerade bra. Vi var 6 personer och under fredagskvällen blev det en bra gemenskap mellan deltagarna. I år fick var och en betala för detta boende.

Då målgången i år blev timmarna runt 24,00 så uppståd lite problem med framförallt fixande av lite mat men framför allt möjlighet till vila. 

Diskussionen om detta slutade i att det kanske skulle vara bra att hyra en 6-bäddsstuga. 

Blir deltagande fler så bokas fler stugor både i Nikkaluokta och i Abisko. 

Av de 900:-- kommer boendet att utgöra 565:--.

 

Lite information

Här kommer jag att blogga kring vad som händer kring Swedish Alpine Ultra.

Ni får gärna svara och också komma med egna inlägg.