Swedish Alpine Ultra®

Lite mer än en månad sedan målgången av 2014 års upplaga av Swedish Alpine Ultra

2014-08-07

Lite mer än en månad sedan målgången av fjärde upplagan av Swedish Alpina Ultra. Planeringen inför nästa års upplaga pågår för fullt. Bokningen av boendet för deltagarna är gjort både i Nikkaluokta och Abisko.

 

Årets Swedish Alpine Ultra genomfördes i strålande väder med midnattssol för första gången. Sommarvädret 2014 har i de trakter jag vistats (Sörmland vid sjön Båven) varit lite över det vanliga, mycket varm. Runt 30 gr nästan varje dag och ca 25 gr i badvattnet. Just nu 7 augusti något svalare, ca 25 gr och lika var i badvattnet.

 

Man får hoppas att nästa års upplaga får samma fina väder, sol och midnattssol.

 

Årets upplaga av Swedish Alpine Ultra med över 30 startande var för mig en häftig upplevelse. Min målsättning med detta lopp är att det ska vara fritt från kommersiella inslag. Det är löparna som ska vara i fokus. Detta oavsett hur snabbt man springer. Jag anser att det är samma bedrift att göra dessa 107 km på lite över 13 timmar som dubbelt upp. Det är mot sina egna mål som man tävla. Detta belyses av några av årets deltagare i sin anmälan till 2015, att slå sin tid från 2014.

 

Sten Orsvärn berörde detta i sin berättelse. På tal av om berättelser, jag skulle vara intresserad av att fler av deltagarna av årets Swedish Alpine Ultra gjorde en liten berättelse om sina upplevelse och synpunkter på loppet. Detta dels för min egen del i vad jag bör uppmärksamma men framför allt för de ultralöpare som fundera på att anmäla sig till 2015. Det är era berättelser som ger inspiration att deltaga eller att inte tycka det är intressant.

 

Intresset för Swedish Alpine Ultra kan bla utläsas av antalet medlemmar på Facebook. Sedan juni 2014 fram till nu har antalet ökat med ca 50 till 180. Dessa nya medlemmar är säkert mycket intresserad av er upplevelse av loppet.

 

Ett annat mått är antalet besökare på hemsidan, sedan starten 2011 har tills i dag 26286 besökt hemsidan. 2350 har besökt sidan sedan 1 juli fram till 7 augusti.

 

Fram till dags datum har 8 löpare registrerats på hemsidan. Fler har anmälts sig, men som framgår på hemsidan så sätts anmälans namn upp först när avgiften betalats.

 

 

Antal kommentarer: 0

Namn: E-postadress: Hemsideadress:
Meddelande:
:) :( :D ;) :| :P |-) (inlove) :O ;( :@ 8-) :S (flower) (heart) (star)
Mata in koden inbäddad i bilden