Nu har den första upplagen av Swedish Alpine Ultra® genomförts. Till start kom fem ultralöpare.

En första spontan kommentar från löparna var att det var jobbigt, mycket sten och ännu fler mygg. Men vad kan man vänta sig i en fjällmiljö, där sten finns och myggen trivs. Att göra detta lopp första gången är inte lätt. Man måste som man gör i "störtlopp" provköra/springa banan. Man måste vara mentalt förberedd hur det ser ut och vad som vänta för att klara att göra Swedish Alpine Ultra trots att det finns sten och mygg.

 

Lite bilder kommer att läggas ut och deltagarna har lovat att själva skriva lite hur de upplevt loppet och vi kommer också att länka till deras egna hemsidor/bloggar.

Mats Dänsels blogg:

 

http://dansel.se/sau2011/

 

Mikael Forsströms blogg:

 

http://lustloparen.blogspot.com/2011/07/swedish-alpine-ultra-2011-nikkaluokta.html

 

Franklin Wood

Jag kan inte beskriva hur mycket jag älskade den tävling och terrängen.


105 km, vackert stenig och natursköna terräng väntade oss 5 tur och äventyrliga själar att ta till leden. Det var från Nikkalouakta till Abisko längs den berömda Kungsleden. Det var en helt fantastisk utmaning som jag gärna upprepa. Vi valde att hålla sig inom synhåll för varandra eftersom det var lätt att gå vilse. Det var den absolut mest avlägsna tävling som jag någonsin gjort som enda hjälp kommer i form av en helikopter eller till fots eftersom det inte fanns några vägar. Leden var svårt att följa ibland med många stream övergångsställen och oändliga verkar balanserande på många stenar. Lyckligtvis hade vi totalt dagsljus under hela loppet. Lite regn och myggorna nedanför trädgränsen hjälpte till att driva oss framåt som gjorde den kyliga natten. På alpin nivå var det inga problem. Från 14 timmar framåt, fick jag så mycket energi hela vägen till målet.


Efter en officiell 23 timmar och 45 minuter korsade jag mållinjen nöjd med min tid, energi och mat/vattenförbrukningen för loppet. Det var en bra uppvärmning för Leadville 100 Miler som visar att det är fult ansikte i en månad. Mina skor avgick efter loppet. de var inte i den största skick efteråt. De är minimalistiska skor med nästan ingen support eller stoppning så att stenarna hade sin sätt med mina fötter. Den kalla glaciären matas ström gränsövergångar var bra för att vakna mina fötter och minska eventuella svullnad. Lyckligtvis har jag tränade och tävlade med minimalistiska skor så mina fötter var väl förberedda för några strumpor minimalistisk igång. Skorna slet runt halva avståndet, men höll på ända till slutet. Den misquitoes var ganska aggressiva nedanför trädgränsen och försökte bromsa vår motivation att hålla igång, men det hände inte. I alla fick jag ett myggbett på min hand, trots att jag hade shorts på hela tiden. Under de senaste 20 km, var de svärmade runt våra ansikten så vi improviserade ansiktsmasker.

Kungsleden är en 4000 km spår som är mycket populärt för backpacking.Avståndet som vi täckt rekommenderas för vandring i 6-7 dagar. Vi beslutade att köra den i 24 timmar. Jag skulle rekommendera den till alla som älskar att vara omgiven av vackra obebyggd natur. På race tempo, såg jag så mycket, men jag vet när backpacking, kunde jag uppleva så mycket mer. Jag kommer tillbaka.

Tack vare mina löpare. Jag uppskattade deras generositet. Det var inte bara ett lopp, men ett minne som varar livet ut.

Jag kan inte beskriva den känslomässiga effekten denna tävling och den vackra naturen hade på mig. Jag kände mig levande, stärkt och full av energi. Jag är säker på att nästa år, kan jag enkelt ta bort flera timmar .. lätt. Den steniga, hårda, upplyftande klättrar och nerförsbackar är bara min specialitet. Det var en riktig ultra.Den enda sanna ultra Jag tror att det finns i Sverige. Den svenska alpina Ultra var en sann ultra med klippor, terräng, väder och avstånd. Jag älskade det! Ta med den på 2012.

Tack för en underbar upplevelse!

Franklin Wood

 

Liselotts blogg

 

 

http://mslisse.wordpress.com/2011/07/29/swedish-alpine-ultra-110-km/