Ett "Virtuellt" Swedish Alpine Ultra 2021

 

Efter min ansökan till ITRA att registrera 2021 års Swedish Alpine Ultra och därmed få ITRA-poäng. ITRA godkände ansökan och gav Swedish Alpine Ultra 106 km, 4 poäng och Swedish Alpine Ultra Double 212 km, 6 poäng. 

Har också fått mail från UTMB® att de lagt in loppen i sin kvalificeringslista för anmälan till 2022.

Detta gjorde att jag måste komma på något som skulle kunna göra att SAU 2021 kan genom-föras.

Idén var att höra med ITRA om man kan genomföra ett virtuellt lopp. Jag kontakta ITRA och efter några maildiskussioner fick jag svaret: “För att ge ett svar på COVID-situationen erbjuder ITRA möjligheten att tilldela ITRA-POÄNG för virtuella tävlingar.

Med detta svar från ITRA har jag fattat beslutet att genomföra ett virtuellt Swedish Alpine Ultra under juli 2021. De löpare som erbjuds att delta är de som anmälde sig till 2020 års lopp, alltså de som finns på Startlistan för 2020, som finns på hemsidan. (www.swedishalpineulta.se). Detta gäller båda loppen (106 km och 212 km). Nu är det osäkert vad som kommer att gälla till sommaren när det gäller inresa till Sverige för personen från utlandet. Dessutom kommer jag inte som tidigare år boka boende för deltagarna i Nikkaluokta och Abisko. Detta med anledning av att deltagande sker under hela juli. Därför får var och en obesörja detta själv.